Hårkurer

En bra hårkur som gör ditt hår tjockare

Låt ditt hår vila under sommaren

Vi kvinnor brukar ofta färga och tona vårt hår då vi inte vill att våra gråa hårstrån ska synas. Eller så vill man bara ha en annan färg. Jag har gjort själv varje år, men nu så är jag nyfiken på vilken grå färg jag kommer att få då min mamma fick ett sånt fint grått hår. Så jag tänker låta bli att färga mitt hår nu ett tag. Det kan också vara bra att låta bli under sommaren då solen också gör att håret bleks. Något man också kan göra under sommaren-om man har ett tunt hår-är att använda ricinolja. Det är en bra hårkur. Ditt hår blir tjockare och det fungerar om man inte ger upp så lätt.

Fungerar som en hårkur också

När du använder ricinolja i ditt hår stimuleras hårsäckarna och du får ett tjockare, det växer fortare och du får också ett friskare hår. Oljan innehåller antioxidanter och när man använder ricinoljan stärker det keratinen som finns i kroppen.

 

hårkur

 

Vill du ha tjockare hår

När jag använde ricinolja första gången tyckte jag att det var lite bökigt att använda, men ju fler dagar man använder det blir det lättare. Alla säger lite olika hur ofta du ska använda ricinolja i håret. Allt från en dag i veckan till varje dag. Jag ska försöka använda det varje dag nu under sommaren då jag har ganska tunt hår. Sen är det lite upp till en själv hur länge man har tid att ha oljan i håret, men ju längre desto bättre. Eller varför inte under natten.

hårkur

Massera in oljan i hårbotten så gott du kan och vira en handduk runt håret. Ska du ha i oljan under natten för att skölja ur nästa dag kan du lägga en handduk på kudden för att slippa få oljan på kudden. När du sen säljer ur oljan kanske du får tvätta håret två gånger, det beror lite på hur mycket olja du har haft i. Det känner du på håret.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *