Borstar och kammar

Kam eller borste?

Vad använder man till vilket hår?

Kort eller långt hår. Kam eller borste. Vi använder olika saker och det finns en hel del olika i butikerna och vad alla tycker och tänker. Visst finns det vissa saker man ska ta åt sig. I första hand är det ditt hår och vad som passar just för dig. Sen kan man ju ha olika borstar när man gör olika saker med sitt hår och kanske också en kam för annat.

Material på kam eller borste

Det finns en del olika material på både borstar och kammar som vi kan handla och använda. Dom flesta är i plast eller trä och när man jämför dom finns det olika saker som både är bra och dåligt. När det gäller plast så är dom ofta billiga och du kan skölja av och tvätta dom enkelt då dom tål vatten. Det som man tyvärr kan få när man använder plast så är det att håret kan bli statiskt. Trä är ett naturligt material och är också snällt mot ditt hår, men dom kan inte vara blöta länge då dom kan bli förstörda. Dom kan också bli förstörda om du använt dom när du färgar ditt hår.

Kam eller borste

En kam är väl det enklaste och som många med kort hår använder. Dom som har långt hår använder kammen till att tupera upp håret och göra det mer fylligt.

Olika borstar

Det finns olika slags borstar ute på marknaden. “Vanliga” borstar med olika strån, men också borstar med små “bollar” i slutet av ändarna. Dom är snällare mot håret men kan också slita på håret om håret snurrar fast på stråna. När det gäller hårdheten på stråna är det bättre med en borste där stråna sitter fast på en gummimatta. Då fastnar håret mindre och det blir inte heller tovor.

 

Kam eller borste

En rundborste använder man för det mesta för att stajla håret när det fönas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *