Okategoriserade

Tvätta inte håret varje dag

Nu är det dax att ta hand om vinterhåret

Under vintern har vi många använt mössa. Både mössa, kyla och blåst kan slita på ditt hår och hårbotten. Man tycker att håret känns torrt och man tror att det hjälper att tvätta det varje dag. Tvätta inte håret varje dag utan varannan eller om du kan ännu mer sällan. Om du tvättar det varje dag sköljer du bort kroppens egna oljor som du har i hårbotten. Dom är viktiga för håret.

Tvätta inte håret varje dag

Här ser vi en brunn där man kan hämta sitt eget vatten. Väldigt vanligt när man är på ett sommarställe.
Här ser vi en brunn där man kan hämta sitt eget vatten. Väldigt vanligt när man är på ett sommarställe.

När du tvättar ditt hår ska du använda ett schampo och balsam efter din hårtyp. Använd ett bättre schampo istället för att köpa ett som är billigare för just ditt hår. Torrt, färgat eller hårtyp – det står på flaskorna vad dom är bra för. Dessutom behöver du inte använda så mycket utan en klick i din handflata som du verkligen masserar in i hårbotten över hela huvudet. När du har använt schampo så är håret fortfarande känsligt då hårstrået är öppet. Då ska du använda balsam då det stänger hårstrået och gör ditt glansigt. Så hur ofta ska man tvätta håret?

Visst är det skönt med varmt vatten som rinner ner från huvudet och ner för kroppen när du duschar. För att du ska behålla och få ett fint hår ska du hellre skölja ur håret med kallt vatten. Det och balsamet hjälper till att stänga till dina hårstrån. Vill du verkligen boosta ditt hår så se till att ditt schampo innehåller keratin. Du kan också göra en hårinpackning en gång i veckan och den ska du lägga in i håret innan du använder balsamet. Så schampo, hårinpackning och till slut balsam. Du kan också ha i inpackningen i håret lite längre än vad det står på burken. Sätt dig med en kopp kaffe i morgonrock under tiden och innan du sköljer ur det och sen använder balsamet.

Är du på ett sommarställe så behöver du en avloppsspolning

När det går åt mycket vatten så behöver du faktisk en avloppsspolning för att få rent vatten i stugen. Alternativ är att du tvättar håret i sjön så att du kan spara på ditt vatten hemma. Vissa har även husvagnarna med sig och det är samma sak där behöver du också av avloppsspolning av ditt vatten. Har du en pool utomhus så kan du även köpa vatten till pool eller hämta vatten från sjön och fylla på din pool med. Det är helt upp till dig vad du väljer att göra i sommar.

När du sen är klar med din hårtvätt så sätt en handduk runt håret. Gnugga inte runt med handduken utan låt handduken sitta runt huvudet en stund innan du tar av den. Visst är det viktigt med frisyren, men kan du så dra hellre fingrarna genom håret istället för en borste eller kam när håret är blött. Efter att du torkat och friserat håret är det bättre att använda en borste eller kam. Använder du borste och fön ofta när du ska torka ditt hår så är det bra att använda värmeskydd som finns att köpa. Man sprayar håret innan man fönar det för att skydda hårstrået så att det inte går av eller blir förstört.

Tjockare hår

För att ditt hår ska må bra är det bra att hålla koll på dina hårtoppar. Vill du inte klippa så mycket så kan du bara toppa det. Prata med din frisör och få råd, dom är utbildade och ska inte bara ge tips om den dyraste produkten eller dyraste sättet. Sen finns det också olika saker du kan göra själv. Det finns vitaminer och serum som du kan använda. Köp inte det billigaste utan läs recensioner eller prata med din frisör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *