Hårkurer

Hårolja

Man får mjukt och smidigt hår

Nu på sommaren är det bra att använda hårolja. Solen bleker håret och man badar i både saltvatten eller pooler och då behövs det återhämtning. Det är något som du kan använda varje dag för att ditt hår ska vara mjukt och smidigt som du vill ha det. Det finns en hel del oljor som man kan handla både i butiker och på hemsidor. Det som man ska titta på är att dom innehåller arganolja, avokadoolja ellersheaolja. Då har du hittat rätt. Det hjälper ditt hår att bli återfuktat och bli så där frissigt som man inte vill.

 

När du använder hårolja

När du använder hårolja är det inte bara för att vårda ditt hår. Du kan även styla ditt hår med det. Vill du bara använda det som en vårdande kur kan du massera in oljan i håret innan du går in i duschen. Ska du använda håroljan som ett värmeskydd när du ska styla ditt hår eller som en stylingprodukt masserar du in håret efter att du duschat. Eller så använder du den ifall du har väldigt torrt hår för att det ska bli mer glansigt.

När du börjar använda oljan så ska du börja försiktigt. Tar du för mycket kan ditt hår istället se fett ut istället för glansigt och fint. Ta till exempel en eller två pumptag av oljan och fördela i dina längder och toppar och inte för nära hårbotten. Det är då det kan se fett ut. Då får hårstråna näring, återfuktar och skyddar det också för slitage.

Vill du få håret att växa så ska du använda pepparmyntolja. Det ska man däremot arbeta in i hela håret och hårbotten för att öka blodcirkulationen. Denna olja kan man köpa på apoteket till exempel även om det står att det är för bakverk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *